E-mail en DNS instellingen migratie 07/2024

Waar werken we aan?

De servers waarop e-mails werken en waarop DNS-records voor domeinen worden opgeslagen, worden momenteel geüpdatet.

Wat is er precies aan de hand?

De gegevens van de oudere server moeten worden geüpload naar de nieuwe server - dit proces gebeurt geleidelijk, omvat een grote hoeveelheid gegevens en zal enkele dagen in beslag nemen.

Welke impact kan dit hebben?

1. Onmogelijkheid om in te loggen op webmail, moeilijke communicatie tussen de mailclient (bijv. Outlook) en de server.

Als gevolg van de overdracht van gegevens zijn de oude en nieuwe servers zeer druk en het kan gebeuren dat ze niet in staat zijn om het huidige verzoek te verwerken (inloggen, een bericht verzenden, berichten op de server controleren, enz.)

In dit geval raden we aan om alles over een paar minuten opnieuw te proberen.

2. DNS-serverupdate en informatieve e-mails over DNS-wijziging

De DNS-serverupdate zelf zou geen invloed moeten hebben op gebruikers en hun domeinen, maar als jouw domein langere tijd niet werkt, laat het ons dan weten zodat we het kunnen onderzoeken.

Domeineigenaren kunnen ook e-mails ontvangen over DNS-wijzigingen.

- Dit zijn slechts informatieve e-mails, deze wijziging heeft geen invloed op de functionaliteit van het domein en het is niet nodig om iets te doen van jou kant.

Als je echter een foutmelding ziet of informatie dat er actie moet worden genomen, stuur het bericht dan door naar onze klantenservice voor nader onderzoek.

Wat kun je van ons verwachten?

Onze teams houden de situatie volledig in de gaten en lossen problematische omstandigheden en storingen onmiddellijk op. De gebruikers hoeven niets te doen, we vragen alleen om geduld en verdraagzaamheid.

Hoe lang zal de situatie duren?

Het grootste deel van het werk ligt al achter ons op dit moment, de laatste fasen van de synchronisatie zijn aan de gang.

Eind juli zou alles klaar moeten zijn. Gedurende deze tijd zouden er geen globale onderbrekingen moeten zijn, maar in zeldzame gevallen kunnen de hierboven beschreven situaties zich voordoen.

Heb je vragen?

Als je tijdens deze overgangsperiode vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We staan klaar om je op alle mogelijke manieren te helpen. Bedankt voor je geduld en je blijvende vertrouwen.