Migrering av e-post och DNS-inställningar 07/2024

07/2024

I juli 2024 var det en uppdatering av servrarna som driver e-post, webbmejl och DNS-poster för domäner.

Data från de ursprungliga servrarna behövde överföras till nya servrar. Detta är en stor mängd data och processen tog flera dagar.

I slutet av månaden var migreringen slutförd.

E-post och webbmejl fungerar korrekt.

DNS-poster överfördes och korrekt konfigurerade domäner är utan ytterligare komplikationer.

08/2024

Våra team fortsätter att övervaka situationen och hjälpa användare att lösa eventuella efterföljande problem.

1. E-postmigrering

• I sällsynta fall kan det verka som att en inkorg saknas. För att återställa inkorgen vänligen kontakta oss så snart som möjligt via vår kundsupport
  • Det kan hända att e-postklienter (Outlook, Gmail, o.s.v.) inte fungerar korrekt. Om du upplever detta kontrollera e-postkontots inställningar enligt våra guider. Om situationen kvarstår, skicka oss skärmdumpar av dina inställningar (e-postservrar och portar) till kundsupporten så hjälper vi dig.
  • Om det finns fördröjningar i att ta emot meddelanden och e-postklienten är korrekt inställd enligt våra guider är det troligen inte relaterat till de senaste ändringarna utan till e-postklienterna själva. I det här fallet rekommenderar vi att du kontaktar leverantören av e-postklienten.

2. Migrering av DNS-poster

• Vi har inte stött på några komplikationer med domäner som hanteras av Webnode.
  • För tredjepartsdomäner, som inte hanteras av Webnode men som använder Webnodes namnservrar, kommer funktionaliteten att vara begränsad. I sådana fall, ställ in namnservrarna för din domänadministratör och DNS-poster enligt denna guide, eller kontakta vår kundsupport, så hjälper vi dig gärna.