Aktivera Facebook Pixel

I den här guider kommer du att lära dig hur du aktiverar Facebook Pixel på din hemsida. Detta låter ger dig mer detaljerad information om resultaten och effektiviteten av försäljningen, hjälper dig fatta bra beslut hur du ska rikta försäljningen samt underlättar för dig att förstå dina kunder. Funktionen är tillgänglig med Premium Standard, Profi eller Business.

Innan du kan bädda in koden måste du skapa den via ditt konto på Facebook. Om du redan har en kod kan du hoppa över de första 8 stegen och fortsätta från steg 9.

1. Öppna Facebook Event Manager och via den gröna plusset, klicka på Connect Data Sources.

Facebook pixel 1

2. Välj Web och sedan Connect.

Facebook pixel 2

3. Lägg till ditt pixelnamn och klicka på Create Pixel.

Facebook pixel 3

4. Ange webbadressen till din hemsida och klicka på Check.Facebook pixel 4

5. I nästa popup-fönster väljer du Conversions API och Meta Pixel och klickar på Next.

Facebook pixel 5

6. Popup-fönstret stängs då. Klicka nu på Continue Pixel Setup.

Facebook pixel 6

7. Välj här Install Code Manually för att ta generera koden.

Facebook pixel 7

8. Klicka på Copy code.

Facebook pixel 8

9. Gå nu till din redigeringsläget på din hemsida och öppna Inställningar.

Facebook pixel 9

10. Via Hemsidans Inställningar, välj Hemsidans sidhuvud och sidfot HTML och klistra in koden i rutan Hemsidans sidhuvud HTML-kod. Klicka på Spara och publicera ändringarna.

Facebook pixel 10

TIPS: Om du är intresserad av att koppla din e-butik till fler tjänster för konverteringsspårning, kolla in den här artikeln.