Hvordan redigerer jeg et produkt?

I denne veiledningen lærer du hvordan du redigerer nettbutikkprodukter og tilpasser egenskapene deres etter behov. Når du setter opp en nettbutikk finner du flere prøveprodukter, som kan redigeres etter ønske.

1. For å se de forhåndslagde produktene i nettbutikken, trykk Produkter øverst i redigeringsverktøyet.
    Produkter

2. Trykk på produktet du ønsker å redigere.
    Velg produktet du ønsker å redigere
    I dette vinduet finner du fanene Produkt, Lager, Salg & Markedsføring, Varianter og Avansert.

Produkt

I denne delen kan du angi produktnavn, mva, pris, kort beskrivelse og redigere bilder.
    Bruk knappen Vis pris per enhet for å slå på visningen av prisen per enhet. Du finner mer informasjon om denne funksjonen i artiklene Slik setter du opp måleenheter for nettbutikken din og Hvordan sette opp enhetspriser for produkter.

Du kan også legge til et produkt i en av nettbutikkkategoriene dine. Informasjon om kategorier finner du i artikkelen Opprette og redigere kategorier.

Du kan skjule produktet i nettbutikken med avmerkingsboksen Synlighet i butikken. Hvis du ønsker å midlertidig fjerne et produkt fra menyen, kan du krysse av for Skjul produktet fra butikken. Produktet vil da forsvinne fra nettbutikken for besøkende, men vil forbli i produktadministrasjonen din – du vil kunne redigere det etter behov. Produktet vil være tilgjengelig for kunder igjen når du fjerner merket i boksen.
    Lager

I Tilgjengelighet-boksen kan du angi om et produkt er tilgjengelig eller ikke, eller når det skal være tilgjengelig. Hvis du velger Ikke vis, vises ingen status for produktet. Statusen vises til nettbutikkbesøkende på produktsiden. Disse dataene brukes også som standard i XML-feeden for nettsider for produktsammenligning.
    Hvis du ønsker å begrense tilgjengeligheten til et produkt, skriv inn antall produkter du har på lager i feltet Tell tilgjengelige enheter. Ved hvert salg vil antall varer synke, og så snart det synker til null vil produktet merkes Utsolgt i nettbutikken og en kunde vil ikke kunne legge det i handlekurven sin.

Spesifisering av tilgjengelighet er uavhengig av antall tilgjengelige stykker. Hvis det manuelt innstilte antallet stykker synker til 0, vil status Ikke på lager vises i produktdetaljene.

Du kan angi en unik produktkode i feltet Produktnummer for å spore statusen til varene på lager eller enkelt identifisere produktet i prissammenligninger.

I fraktdelen kan du angi vekt og dimensjoner på produktet. Finn detaljert informasjon i artikkelen Angi fraktpris basert på produktvekt.
    Status ikke på lager:
    Ikke på lager
    Salg & Markedsføring

Hvis du vil at et produkt skal stå mer ut, så kan du gjøre det ved å legge til en etikett. Du kan for eksempel legge til "Salg", "Tilbud", "Nedsatt pris", osv. Etiketter kan legges til i Vis produktetikett feltet. Etiketten vil så bli vist på produktet i produktlisten.

Salg & Markedsføring
    I feltet for Sammenlignbar pris, så kan du skrive inn prisen produktet hadde før den nedsatte prisen. Dine besøkende vil kunne sammenligne originalprisen med den nåværende prisen og se hvor mye de kan spare ved å kjøpe produktet nå. Et produkt med en etikett og en originalpris vil se lignende ut til dette:
    Sammenlignbar prisVarianter

I denne delen kan du opprette og angi produktvarianter. Du kan finne fullstendig informasjon om denne funksjonen i artikkelen Hvordan legger jeg til produktvarianter.

Avansert

Denne delen lar deg tilpasse produktets URL adresse og spesifisere andre innstillinger for søkemotoroptimalisering. For mer informasjon om SEO anbefaler vi vår serie med artikler om dette emnet.

Avansert
    Trykk på Produkter for å komme til oversikten over produktene dine (produktlisten). Marker boksen ved siden av produktene hvis du ønsker å skjule, vise eller slette flere produkter samtidig. Sletter du et produkt, så vil det bli totalt fjernet fra nettbutikken din. Du kan også importere eller eksportere produkter her.

Videre behandling av produktene dineVidere behandling av produktene dine
    Ikke glem å lagre endringene av innstillingene til produktene dine ved å trykke Lagre. Publiser alle endringene dine i nettbutikken ved å trykke Publiser.

Du kan legge til enda mer informasjon eller bilder til hvert produkt. Dobbeltklikk på produktet i produktlisten. Så åpnes siden til dette produktet som du kan redigere, akkurat som alle andre sider i nettbutikken din. Under bildet til produktet så kan du legge til mer tekst og annet innhold.
    Du kan legge til ekstra innhold til produktet ditt som bilder, bildegallerier, eller en knapp osv. Trykk på plussknappen som vises når du tar musen over en seksjon og velg hvilken type innhold du ønsker å legge til.
    Videre redigering