Lagringsplass

I denne veiledningen vil du lære om lagringsplass og hvordan det fungerer innenfor Webnode tjenester. Du finner også informasjon om hva du skal gjøre hvis du overskrider lagringsplassgrensen.

Lagringsplassen er den tilgjengelige plassen der innholdet på nettsiden din er lagret. Dette inkluderer alt du legger til nettsiden din. Det vil si tekst, bilder, bildegallerier og nedlastbare filer, men også data fra kontaktskjemaer eller e-post i e-postbokser. Generelt krever mer innhold mer lagringsplass.

Alle hjemmesider har en viss mengde lagringsplass som lar deg laste opp det du ønsker til hjemmesiden din. Med gratis-versjonen av Webnode kan du bruke opp til 100 MB. Med Premium pakker kan du få opptil 15 GB lagringsplass.

TIPS: Hvis du har noen store filer på hjemmesiden din som ofte blir lastet ned anbefaler vi deg å bruke en ekstern tjeneste, som for eksempel Google Drive for å dele filer over nettet.

Mengden av lagringsplass som brukes er nært knyttet til nettsidens datatrafikk. Jo mer innhold du har som blir sett og/eller lastet ned av besøkende på nettsiden, jo større blir datatrafikk. Du finner fullstendig informasjon om datatrafikk her.

Du kan holde et øye på hvor mye lagringsplass du har brukt ved å trykke på Innstillinger øverst i redigeringsverktøyet.

Og her ser du det i Oversikt over brukerkonto:

Lagringsplass er overskredet

Hvis nettsidens lagringsplass når 100 % eller mer vil det ikke være mulig å legge til flere filer på nettsiden. Det samme gjelder hvis du overskrider lagringsplassen med e-post fra e-postinnboksene dine.

I dette tilfellet anbefaler vi å kjøpe en høyere Premium pakke. Du kan se lagringsgrensene for hver pakke i prislisten vår. Du kan finne instruksjoner for å kjøpe en Premium pakke her. Hvis du allerede har en Premium pakke kan du oppgradere den i henhold til instruksjonene her. Hvis du allerede har en Premium pakke betaler du kun prisforskjellen for oppgraderingen.

TIPS: Hvis du ikke er interessert i å oppgradere til en høyere Premium pakke kan du minimere og begrense innholdet på nettsiden din ved å:

• komprimere størrelsen og oppløsningen til bilder på nettet

• forkorte innholdet på nettsiden

• slette nedlastbare filer eller plassere filer på ekstern lagringsplass

• fjerne kontaktskjemaer

• slette ubrukte e-postbokser, slette dem eller omdirigere dem til ekstern e-postklient

• slette ubrukte bilder fra gallerier

Anbefalt bildestørrelse

Den anbefalte oppløsningen for bilder på hjemmesiden din er 900x600px. Filstørrelsen til en JPG-fil burde være rundt 250KB. Generelt er det tilrådelig å bruke bilder i .webp-format. Jo høyere kvalitet bildet har, jo mer lagringsplass bruker det, som også resulterer i lengre ventetid før bildet blir lastet ned for dine besøkende. For å sikre mindre ventetid og minst innvirkning på datatrafikken din er det bedre å laste opp mindre bilder (i filstørrelse).