Hoe kun je btw-tarieven instellen voor online winkel

In deze handleiding leer je hoe je btw-tarieven kunt instellen in de e-shop. Als je deze functie wilt gebruiken, moet je eerst de btw-betaling inschakelen. Je kunt meer informatie vinden in het artikel Hoe schakel ik de optie voor btw-betaling in of uit.

1. Om btw-tarieven in te stellen, klik je op Winkelinstellingen en vervolgens op BTW-Tarieven.

2. Klik op Nieuw tarief toevoegen.

3. Voer het bedrag van het belastingtarief in en bevestig met de knop Nieuw tarief toevoegen.

TIP: Als je meerdere btw-tarieven hebt, kun je deze voor een specifiek product direct instellen in de productinstellingen. Volledige informatie kun je vinden in het artikel Hoe kan ik een product bewerken.

TIP: Het kan verschillen of de btw-informatie direct op het product wordt weergegeven. Meer informatie vind je hier Hoe je de weergave van de prijs met of zonder btw voor producten instelt.

TIP: Als je facturen wilt maken in de online winkel, kun je te werk gaan volgens het artikel Hoe automatische facturering instellen