Basisinstellingen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je valuta’s en belastingtarieven kan wijzigen, en hoe je het emailadres dat de meldingen van je online winkel ontvangt kunt wijzigen.

1. Klik in het project detail op WINKEL INSTELLINGEN en vervolgens op Algemene instellingen.

2. De tweede manier is rechtstreeks toegang vanuit de editor. Klik hier op INSTELLINGEN.

3. Klik op het Online winkel tabblad en klik vervolgens op Configureren naast Algemene instellingen.

4. In het volgende venster zal je de volgende instellingen zien:

Munteenheid, eenheden en btw

Valuta van online winkel

Klik op de knop Bewerken in de valuta van de e-shop om de valuta te kiezen die jou winkel accepteert.

Product Gewicht en maateenheden

Klik op de knop Bewerken en kies Metrische (cm, kg) of Engelse (inches, pounds) eenheden. De geselecteerde eenheden zijn de standaard voor het instellen van de verzendprijs op basis van het gewicht van de producten.

BTW-betaler

Kies de juiste optie om aan te geven of jij btw-betaler bent. Controleer jouw lokale belastingwetten.

Hieronder vind je meer informatie over belastingtips.

E-mail communicatie

E-mailadres voor het ontvangen van bestellingen: Voer het e-mailadres in waarop je meldingen wilt ontvangen van bestellingen die in jouw online winkel zijn geplaatst.

E-mailadres van de winkel

Stel een e-mailadres in waarop eshop klanten aankoopinformatie zullen ontvangen. Alleen een account dat is aangemaakt op het domein dat voor deze site wordt gebruikt, kan als e-mailadres worden ingesteld.

Meer informatie over e-mailboxen vind je hier.

Winkel Emails aanpassen

Hier kun je de emails die naar klanten verstuurd worden aanpassen. Deze optie is enkel beschikbaar voor klanten met een Premium pakket Pro of Business.

Tip: Als je een e-mailadres hebt aangemaakt, maar het verschijnt niet in deze instelling, schrijf dan naar onze ondersteuning. In dat geval zullen we controleren of jouw domein correct is ingesteld.

Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan.

Belastingtarieven

Je kan de instellingen voor belastingtarieven vanuit dit venster ingeven, door op de link te klikken.

Je kan ook op dit venster geraken via het Instellingen menu, Online winkel en vervolgens door op Instellingen te klikken op het tabblad Belastingtarieven.

Je kunt dit venster ook openen vanuit het menu INSTELLINGEN en op Online winkel klikken op het tabblad Online winkel, Vervolgens bij Belastingtarieven klikken op Instellen.

In dit venster kun jij een nieuw belastingtarief toevoegen door op Nieuw tarief toevoegen te klikken.

Als je een bestaand belastingtarief wilt verwijderen, vink dan het vakje aan en klik op Verwijderen.

Als je meer dan 1 belastingtarief hebt ingesteld in de instellingen van je winkel, zal je voor elk product kunnen kiezen welk tarief je wilt, op de product pagina in het drop-down menu. Je kan meer informatie over het bewerken van producten vinden in het artikel Hoe kan ik een product bewerken.

Als je geen BTW betaler bent, kan je de prijs van het product zonder BTW weergeven.

Als je in de Verenigde Staten bent gevestigd, kan jij informatie over omzetbelasting vinden in het artikel Amerikaanse omzetbelasting

Om de instellingen van je online winkel te voltooien, moet je ook de betaal- en verzendmethoden instellen. Je kan daar meer informatie over vinden in de onderstaande links: