Lomakkeiden hallinta

Tässä artikkelissa opit työskentelemään upotettujen yhteydenottolomakkeiden kanssa. Voit lisätä sivulle yhteydenottolomakkeen tai oman mukautetun lomakkeen, jota voit sitten muokata haluamallasi tavalla. Löydät tarkemman kuvauksen yksittäisistä kenttätyypeistä oppaasta Yksittäisten lomakekenttien toiminnot.

1. Voit lisätä lomakkeen siirtämällä hiiren sisältöosion päälle ja Klikkaamalla plus-painiketta lisätäksesi uuden sisältölohkon.

2. Selaa valikkoa alaspäin ja valitse Tyhjä lomake.

Seuraavissa vaiheissa näytämme, miten lomakkeen kanssa työskennellään:

• Uusien kohteiden lisääminen

Voit lisätä uusia kenttiä napsauttamalla plus-painiketta uuden rivin lisäämiseksi.

• Kohteiden uudelleennimeäminen

Kohteita voidaan nimetä uudelleen napsauttamalla kohteen nimeä.

• Pakollinen kenttä

Napsauta kohdetta ja valitse sitten Ominaisuudet. Tässä voit valita, onko kentän täyttäminen pakollista vai ei.

• Lomakkeen lähetysasetukset

Napsauttamalla itse lomaketta ja sitten Lähettämisen jälkeen voit valita, mitä tapahtuu lomakkeen lähettämisen jälkeen.

Sivulla voi näkyä mikä tahansa teksti, jonka lisäät sen jälkeen, kun olet valinnut Näytä viesti -vaihtoehdon:

Toinen vaihtoehto on ohjata kävijä toiselle sivustosi sivulle tai ulkoiselle sivustolle. Valitse vaihtoehto Siirry sivulle ja valitse nuolta napsauttamalla sivu, jolle sivuston kävijä ohjataan. Voit myös syöttää ulkoisen verkkosivuston osoitteen Valitse sivu -kenttään.

Kun olet klikannut Sähköpostiosoite-painiketta, voit syöttää sähköpostiosoitteen, johon ilmoitukset lähetetyistä lomakkeista lähetetään.

Tekstin sijainti -painikkeella voit säätää, missä yksittäisten kenttien tekstimerkinnät näytetään.

Lomakkeiden suojaus-painike ohjaa sinut premium-turvapalvelun hallintaan. Osto-ohjeet löytyvät artikkelista Premium verkkosivun turvallisuuspalvelu, ja lisäohjeita on artikkelissa Lomakkeen suojauksen määrittäminen (reCAPTCHA).

Voit muuttaa painikkeen nimeä sen jälkeen, kun olet klikannut Lähetä-painiketta (oletusnimi). Täällä voit myös valita Ulkoasu-vaihtoehdon ja painikkeen näyttötyylin.

• Kohteiden poistaminen

Klikkaa kohdetta, sitten klikkaa roskakori-kuvaketta.

VINKKI: Jos haluat lisätä lomakkeeseen yli viisi kenttää ja ladata tiedostoja, sinun täytyy ostaa Mini-, Standard-, Profi- tai Business-palvelupaketti.

VINKKI: Mini-, Standard-, Profi- tai Business-palvelupaketeilla on myös mahdollista lähettää tiedostoja lomakkeen kautta. Tällä tavalla lähetetyn tiedoston maksimikoko on 4 MB. Yhden lomakkeen kautta lähetettyjen tiedostojen yhteisraja on 7,5 MB.

VINKKI: Kun kävijä täyttää yhteydenottolomakkeen verkkosivustollasi, ilmoitus lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet syöttänyt kyseiselle lomakkeelle. Tämä yksinkertainen ilmoitus lähetetään ilmaiseksi verkkosivustolta. Näyttääksesi koko viestin sinun täytyy sitten kirjautua verkkosivustollesi omistaja- tai ylläpitäjätilillä. Jos haluat nähdä lomakkeen koko sisällön sähköpostissasi ilman, että sinun täytyy kirjautua verkkosivustollesi, sinun täytyy ostaa mikä tahansa Premium-paketti.

Tältä ilmoitus näyttää ilmaisversiolla:

Tältä ilmoitus näyttää, jos sinulla on Premium-paketti: