Hoe je de complementaire kleur van je website kunt wijzigen

Je website gebruikt één extra kleur die te zien is in de kleur van het logo, pictogrammen, knoppen, onderstreepte links, koppen in de prijslijst of in de e-shopkoppen van de productnaam. Deze extra kleur is vooraf ingesteld op de sjabloon die je hebt geselecteerd om een consistent ontwerp te behouden. Als je deze kleur wilt wijzigen, ga je als volgt te werk:

1. Ga naar INSTELLINGEN.

2. Selecteer Ontwerp in de linkerkolom en ga naar Kleuren wijzigen.

3. Het venster voor het wijzigen van de complementaire kleur van je website wordt geopend.

Let op: het bewerken van webcontent is niet beschikbaar in dit venster. Je kunt teruggaan naar bewerken door op de X of Wijzigingen opslaan in de rechterbovenhoek te klikken.

4. In de rechterbovenhoek vindt je de geavanceerde instellingen waar je kunt selecteren welke elementen worden beïnvloed door de verandering in complementaire kleur. Als je de knop voor dat element uit laat, hebben de elementen de basiskleur.

5. Naast het vak Aanvullende kleur kun je het kleurenmenu uitvouwen. De kleurwijziging wordt toegepast op alle elementen die in comlementaire kleuren op je website hebben gestaan en die zijn geselecteerd als actief in de geavanceerde instellingen. Als je de eerste kleur in het menu van links kiest, hebben de pagina's geen complementaire kleur.

6. De selectie van de complementaire kleur moet in de rechterbovenhoek worden opgeslagen. Of je kunt het complementaire kleurenvenster sluiten zonder de wijzigingen op te slaan door op de X naast Wijzigingen opslaan te klikken.

TIP: Voor normale tekst kan de kleur rechtstreeks in het bewerkingsveld worden gewijzigd. Als je de kleur van de kop of ondertitel rechtstreeks in het tekstveld wijzigt, heeft het wijzigen van de complementaire kleur geen invloed op deze teksten; je moet de kleur opnieuw handmatig wijzigen.