Levytila

Tässä artikkelissa opit levytilasta ja siitä, miten se toimii Webnoden palveluissa. Löydät myös tietoa siitä, mitä tehdä, jos ylität levytilasi.

Levytila

Levytila on käytettävissä oleva tila, johon verkkosivustosi sisältö tallennetaan. Tämä sisältää kaiken, mitä lisäät sivullesi, kuten tekstit, valokuvat, kuvagalleriat ja ladattavat tiedostot, mutta myös yhteydenottolomakkeiden tiedot tai sähköpostien postilaatikkoon tallennetut viestit. Yleisesti ottaen enemmän sisältöä vaatii enemmän tallennustilaa.

Jokaisella verkkosivustolla on tietty määrä käytettävissä olevaa tallennustilaa, jotta voit lisätä omaa sisältöä sivustolle. Ilmaisversiossa voit käyttää 100 MB, ja Premium-paketeilla on mahdollista saada jopa 15 GB tallennustilaa.

VINKKI: Jos sinulla on verkkosivustollasi suuria tiedostoja, joiden tiedät tulevan ladatuiksi usein, suosittelemme käyttämään ulkoista tallennusratkaisua, kuten Google Drivea.

Käytetyn tallennustilan määrä on läheisesti yhteydessä verkkosivuston kaistanleveyteen, koska mitä enemmän sisältöä sinulla on, jota sivuston kävijät näkevät ja/tai lataavat, sitä suurempi on siirretyn datan määrä. Löydät tarkemmat tiedot kaistanleveydestä artikkelista Kaistanleveys.

Voit seurata nykyisiä tallennustilatietojasi suoraan editorissa klikkaamalla Asetukset:

Näet käytetyn tallenustilan määrän Yleinen-osiossa (voit myös seurata kaistanleveyttä täältä):

Levytilan enimmäismäärä ylityminen

Jos sivustosi käyttämä levytila saavuttaa 100 % tai enemmän, et voi lisätä enää tiedostoja verkkosivustolle – sama pätee, jos ylität tallennustilarajan sähköpostilaatikoiden viestien kanssa.

Tässä tapauksessa suosittelemme ostamaan laajemman Premium paketin. Voit tarkastella kunkin paketin levytilarajoja hinnastostamme. Löydät ohjeet Premium-palvelujen ostamiseen artikkelistamme Kuinka hankin Premium palveluita. Jos sinulla on jo Premium paketti voit päivittää sen ohjeen Premium-paketin uusiminen tai päivittäminen mukaisesti. Jos sinulla on jo Premium paketti, maksat päivityksestäsi vain nykyisen ja uuden pakettisi hintaeron.

VINKKI: Jos et ole kiinnostunut päivittämään sivustoasi laajempaan Premium pakettiin, voit minimoida ja rajoittaa verkkosivustosi sisältöä seuraavasti:

• pakkaamalla verkkosivuston kuvien kokoa ja resoluutiota

• lyhentämällä verkkosivuston sisältöä

• poistamalla ladattavat tiedostot tai sijoittamalla tiedostot ulkoiseen tallennukseen (kuten Google Drive)

• poistamalla yhteydenottolomakkeet

• poistamalla käyttämättömät sähköpostilaatikot, tyhjentämällä ne tai ohjaamalla ne ulkoiseen sähköpostiohjelmaan

• poistamalla käyttämättömät kuvat gallerioista

Suositeltu kuvan koko

Sivun valokuvien suositeltu resoluutio on 900x600 px, ja yhden tiedoston koko tulisi olla noin 250 KB. Yleisesti ottaen on suositeltavaa käyttää kuvia .webp-muodossa. Mitä korkeampi kuvan laatu on, sitä enemmän tallennustilaa se vie levyllä ja samalla se hidastaa sivun latautumista. Jotta sivun latautuminen sujuisi nopeasti ja siirrettyjen tietojen määrä olisi mahdollisimman pieni, on ihanteellista käyttää sivuilla pienempiä kuvia.