Upprätta e-postprofil på en Android-enhet

Denna artikel beskriver hur du synkar din webbmejl med din Android-enhet. Innan du kan synka e-postkontot med din enhet, måste du först skapa ett e-postkonto hos Webnode.

VIKTIGT: För att du skall korrekt kunna upprätta e-postprofilen, måste du veta på vilken mejlserver din e-postadress ligger på. Du tar reda på det i det mejl du mottog då du upprättade e-postkontot hos Webnode. Öppna mejlet och se om kontot ligger på mail1.webnode.com eller mail2.webnode.com.

E-postmeddelandet ser ut så här:

Du kan nu synka din Android-enhet enligt instruktionerna nedan:

1.  Gå in på din enhets inställningar. Under Konton, välj E-post.
  2.  Klicka Lägg till kontot och välj Andra E-postkonton.
  3.  Ange e-postadressen du skapade med Webnode och lösenord i E-post.
  4. Välj POP3 för typ av konto och detta öppnar nästa fönster.

5.  Ange nedanstående uppgifter för inkommande serverinställningar:

• I Användarnamn, ange e-postadressen och lösenordet du skapade med Webnode.
    • I Server, ange mail1.webnode.com eller mail2.webnode.com och port 995
    • I Säkerhetstyp, välj SSL/TLS (Acceptera alla certifikat)

6. Ange nedanstående uppgifter för utgående serverinställningar:

• I STMP Server ange mail1.webnode.com eller mail2.webnode.com, port 465
    • Ange SSL/TLS (Acceptera alla certifikat) i säkerhetstyp
    • Se till att Kräv inloggning är förkryssad. Ange ditt användarnamn och lösenord igen.

7.  Avsluta installationen och skicka ett testmejl.

Din e-postklient är nu upprättad. Alla e-postmeddelanden sparas på servern. Om du har en vidarebefordring av e-post aktiverad, kommer e-post inte att levereras till Webnodes webbmejl.