Yksittäisten lomakekenttien toiminnot

Tässä opetusohjelmassa opit yhteydenottolomakkeiden yksittäisistä kentistä. Lomakekenttiä voidaan lisätä useita kertoja – kenttien kokonaismäärä riippuu ilmais- tai premium-paketin tyypistä. Ilmais- ja rajoitetuissa paketeissa kenttien määrä on rajoitettu viiteen. Korkeammissa premium-paketeissa kenttien määrä on rajaton.

Lomakkeen lisäämisen jälkeen klikkaa plus-painiketta lisätäksesi uusia lomakekenttiä.

Kaikki kenttätyypit voidaan asettaa pakollisiksi. Jos kenttä on pakollinen, lähettäjän on täytettävä se ennen lomakkeen lähettämistä. Tämä asetus voidaan ottaa käyttöön kyseisen kentän Ominaisuudet-painikkeella.

Kenttätyypit

Lyhyt teksti

Käyttäjä voi syöttää tähän kenttään lyhyen tekstin, esimerkiksi lähettäjän nimen tai osoitteen. Kentän nimeä voi muokata.

Pitkä teksti

Käyttäjä voi syöttää tähän kenttään pitkän tekstin, esimerkiksi pyynnön kuvauksen tai viestin lähettäjältä. Kentän nimeä voi muokata.

Yksi vaihtoehto

Tätä kenttää käytetään valitsemaan yksi useista vaihtoehdoista, esimerkiksi valitessa yhtä tarjoamistasi palveluista. Voit vapaasti muokata, poistaa tai lisätä yksittäisiä vaihtoehtoja.

Monivalinta

Tässä kentässä lähettäjä voi valita yhden tai useamman vaihtoehdon, esimerkiksi valitessaan yhdistelmän tarjoamistasi palveluista. Voit vapaasti muokata, poistaa tai lisätä yksittäisiä vaihtoehtoja.

Pudotusvalikko

Tämä kenttä sisältää vieritettävän valikoiman vaihtoehtoja, joista käyttäjä voi valita vain yhden. Tämä kenttä toimii yksivalintakenttänä valittaessa yhtä tarjoamistasi palveluista. Klikkaa Muokkaa vaihtoehtoja -painiketta asettaaksesi vaihtoehdot. Jokainen vaihtoehto vastaa yhtä riviä ikkunassa.

Sähköposti

Tässä kentässä lähettäjä voi syöttää sähköpostiosoitteensa. Linkki lisätään tähän automaattisesti. Kentän lähettäminen edellyttää sähköpostiosoitteen oikeaa muotoa – sen on sisällettävä sähköpostikäyttäjänimi ja domain-pääte, kuten .fi.

Liitä tiedosto

Tämä kenttä sallii lähettäjän ladata oman tiedostonsa. Täällä voi ladata kaikki yleiset muodot, joiden maksimikoko on 4 MB. Yhden lomakkeen kautta lähetettyjen tiedostojen yhteisraja on 7,5 MB. Tämä kenttätyyppi voidaan käyttää vain Mini-, Standard-, Profi- tai Business Premium -paketilla. Kentän teksti ja Valitse tiedosto -painike voidaan mukauttaa.

Päivämäärä

Tässä lähettäjä voi asettaa päivämäärän. Se voidaan kirjoittaa tai valita kalenterista. Tämä kenttä on hyödyllinen, jos tarvitset lähettäjältä tietyn päivämäärän, ja se voi estää päivämäärän syöttämisen virheellisesti tai epätavallisessa muodossa. Tältä Päivämäärä-kenttä näyttää julkaistuna:

Puhelin

Tämä kenttä on tarkoitettu vain numeroille. Jos lähettäjä syöttää kirjaimia, lomaketta ei voi lähettää. Puhelinnumeron lisäksi tätä kenttätyyppiä voidaan käyttää myös muun tyyppisten numeeristen tietojen syöttämiseen.

Numero

Tämä kenttätyyppi on myös tarkoitettu numeroille. Tähän ei voi syöttää kirjaimia tai erikoismerkkejä. Lähettäjä voi myös käyttää nuolta valitakseen numeron pelkästään hiiren avulla. Tältä Numerokenttä näyttää julkaistuna:

Tietojen käsittely

Tämä kenttätyyppi on erityisesti tarkoitettu käyttäjän suostumukseen henkilötietojen käsittelystä. Tähän voidaan lisätä vain yksi valintaruutu. Teksti voidaan kirjoittaa lihavoituna tai kursiivilla, ja linkki voidaan lisätä (esimerkiksi sivulle, jossa on asiakirja henkilötietojen suojasta). Muotoilun asettamiseksi tai linkin lisäämiseksi klikkaa Muokkaa tekstiä -painiketta.

Voit poistaa yksittäisiä kenttiä klikkaamalla roskakori-painiketta.

HUOMIO: Kentän poistamiseksi sinun täytyy klikata roskakoria suoraan kyseisessä kentässä, ei koko lomakkeessa, muuten koko lomake saattaa poistua.

VINKKI: Kun kävijä täyttää yhteydenottolomakkeen verkkosivustollasi, ilmoitus lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet syöttänyt kyseiselle lomakkeelle. Tämä yksinkertainen ilmoitus lähetetään ilmaiseksi verkkosivustolta. Näyttääksesi koko viestin sinun täytyy sitten kirjautua verkkosivustollesi omistaja- tai ylläpitäjätilillä. Jos haluat nähdä lomakkeen koko sisällön sähköpostissasi ilman, että sinun täytyy kirjautua verkkosivustollesi, sinun täytyy ostaa mikä tahansa Premium-paketti.

Tältä ilmoitus näyttää ilmaisversiolla:

Tältä ilmoitus näyttää, jos sinulla on Premium-paketti: