Kuinka aktivoin Klarnan Stripen kautta

Jos haluat tarjota Klarnaa maksutavaksi verkkokaupassasi, suosittelemme sen sijaan tämän oppaan käyttämistä.

Tämä opas kertoo, kuinka asetat Klarnan maksutavaksi verkkokaupassasi.

Klarna on saatavilla Stripe-maksuvälittäjän kautta ja toteutus tapahtuu osittain heidän sivujen kautta. Stripen tarjoama Klarna on sama kuin se, jonka löydät Klarnan omilta sivuilta. Klarnan avulla voit tarjota asiakkaillesi turvallisen maksukokemuksen ja seuraavat vaihtoehdot:

• Pilko maksut (maksetaan osissa kuukausittain)
  • Maksa myöhemmin (maksu laskulla myöhemmin)

Riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon on asiakkaasi valinnut, sinä verkkokaupan omistajana vastaanotat maksun suoraan Stripella rekisteröidylle pankkitilille.

Aktivoi Klarna Stripe-tilisi kautta

1. Rekisteröidy Stripeen tämän linkin kautta. Kirjaudu sitten sisään Stripe-tilillesi ja aktivoi Klarna näytön valikossa klikkaamalla Settings -> Payment Methods tai suoraan täältä.

Aktivoi Klarna

Kun olet aktivoinut Klarnan, tarvitset turva-avaimen (Secret Key), joka tulee lisätä verkkokauppasi asetuksiin. Ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen, tarkistathan että Klarna on täysin aktivoitu Stripe-tililläsi. Sen tilan pitäisi olla Active. Huomaathan, että tämä voi kestää muutaman päivän johtuen taustatarkastuksesta, jonkun tehtävä on selvittää, täytätkö Klarnan käyttöehdot. Täältä löydät lisätietoa Klarnan tilasta.

1. Kun Klarna on täysin aktivoitu, saat turva-avaimen klikkaamalla Developers -> API Keys tai suoraan täältä

Deaktivoi ensin testi data niin, että tekstin View test data vieressä oleva painike on harmaa. Jos et tee tätä, verkkokaupassasi ilmestyy virheilmoitus. Klikkaa sitten Reveal live key token ja kopioi koodi Secret Key -tekstin vierestä. Tallenna koodi, koska tulet tarvitsemaan sen myöhemmin.

Klarna - Secret Key

1. Nyt sinun tulee lisätä Webhooks valitsemalla valikosta Webhooks, joka löytyy Developers -välilehden alta, tai suoraan täältä.

Klikkaa Add endpoint ja lisää sitten kenttään Endpoint URL linkki https://admin.webnode.com/servers/pay/?wn_ipn_service=EshopStripe. Valitse Events to send alta source.chargeable ja tallenna asetukset klikkaamalla Add endpoint -painiketta.

Klarna - Add Webhooks

Klarna – Webhook Endpoint

Aktivoi Klarna verkkokaupassasi

1. Kirjaudu sisään www.webnode.fi kautta, mene verkkokauppasi hallinnassa osioon Verkkokaupan asetukset ja avaa Maksutavat.

Verkkokaupan asetukset

2.  Klikkaa Lisää uusi maksutapa ja valitse sitten Klarna pudotusvalikosta.

3. Aseta tarvittava hinta ja ALV:n asetukset. Lopuksi syötä turva-avain, jonka olet jo tallentanut kenttään Secret Key, ja tallenna asetukset.

Vinkit

• Klarnan tila: Voit tarkistaa Klarnan tilaa Stripe-tililtäsi klikkaamalla Settings -> Payment methods tai suoraan täältä.
  • Yritystietojen lisääminen: Stripe-tilillesi on lisättävä verotiedot sekä pankkitili, jolle saat maksuja. Voit lisätä nämä tiedot valitsemalla Settings -> Business settings. Verotiedot lisäät myös suoraan  täältä  ja pankkitilin täältä.
  • Kun olet saanut ensimmäisen tilauksen, maksun vastaanottaminen voi kestää 7-14 päivää. Voit lukea lisää asiasta täältä ja hallita maksuaikataulua klikkaamalla Settings -> Business account and scheduling tai suoraan täältä.