Upprätta e-postprofil i Gmail

Denna artikeln beskriver hur du lägger in din e-postadress i Gmail. Innan du kan göra detta måste du skapa en e-postadress via Webnodes mailsystem.

VIKTIGT: För att korrekt upprätta e-postprofilen, måste du veta på vilken mejlserver ditt e-postkonto ligger på. Du finner information om detta i ett mejl du mottog då du skapade e-postkontot. Öppna detta mejl för att se om ditt konto ligger på mail1.webnode.com eller mail2.webnode.com.

E-postmeddelandet ser ut såhär:
Lägg till e-postkonto i Gmail - mail

Inställningar för inkommande mail

1. I det högra övre hörnet, klicka kugghjulsikonen och välj sedan Visa alla inställningar.

2.  Under fliken Konton och import klicka på Lägg till ett e-postkonto till höger om Kolla e-post från andra konton.

3. Fyll i din e-postadress skapad hos Webnode, klicka Nästa. På nästa sida välj alternativet Importera e-post från mitt andra konto (POP3), och klicka Nästa igen.

4.  Fyll i följande inställningar på nästa sida

• E-postadress: e-postadressen du skapat hos Webnode
    • Användarnamn: e-postadressen du skapat hos Webnode
    • Lösenord: lösenordet du använder för att logga in på e-postadressen i webbmailen hos Webnode. Såhär kan du återställa ett lösenord för en e-postadress.
    • POP server: mail1.webnode.com eller mail2.webnode.com
    • Port: 995
    • Kryssa i alternativet Använd alltid en säker anslutning (SSL) och klicka sedan Lägg till konto

Inställningar för utgående mail

1. Under fliken Konton och import klicka på Lägg till ytterligare en e-postadress till höger om Skicka e-post som

2. Fyll i ditt namn och e-postadressen du skapade hos Webnode, samt bocka ur Behandla som ett alias. Gå vidare via knappen Nästa steg.

3. Fyll i följande inställningar på nästa sida

• SMTP-server: mail1.webnode.com eller mail2.webnode.com
    • Användarnamn: e-postadressen du skapat hos Webnode
    • Lösenord: lösenordet du använder för att logga in på e-postadressen i webbmailen hos Webnode. Såhär kan du återställa ett lösenord för en e-postadress.
    • Port: 465
    • Välj Säker anslutning (SSL) och klicka sedan Lägg till konto

Du kan nu slutföra processen genom att klicka på länken i verifieringsmailet som skickas till dig från Google, eller genom att lägga in verifieringskoden (som du finner i samma mail) på sidan som visas efter att du har klickat på Lägg till konto.

Denna guiden är för aktivering av en e-postadress i Gmail. Om du brukar Google Apps behöver du godkänna den funktionen.