Upprätta e-postprofil på en iPhone

Denna artikel beskriver hur du synkar din webbmejl med din iPhone6 plus i iOS 8.3. Innan du kan synka e-postkontot med din enhet, måste du först skapa ett e-postkonto hos Webnode.

VIKTIGT: För att du skall korrekt kunna upprätta e-postprofilen, måste du veta på vilken mejlserver din e-postadress ligger på. Du tar reda på det i det mejl du mottog då du upprättade e-postkontot hos Webnode. Öppna mejlet och se om kontot ligger på mail1.webnode.com eller mail2.webnode.com.

E-postmeddelandet ser ut så här:

Du kan nu synka din iPhone enligt instruktionerna nedan:

1. Öppna Inställningar och klicka E-post.

2. I Konton, klicka Lägg till konto.

3. Välj typ av kontotyp Annan.

4.  Under E-post, klicka Lägg till konto.

5. Ange nedanstående information:

• I Namn, ange det namn du vill skall visas för e-postmeddelande du skickar
    • I E-post, ange din e-postadress du skapade med Webnode
    • I Lösenord, ange lösenordet för e-postkonto du skapade med Webnode
    • I Signatur, ange namnet på e-postkontot som du vill att det uppges i telefonen
    • Klicka Nästa eller Enter.

6.  Ange nedanstående inställningar för inkommande och utgående serverinställningar:

• Välj POP eller IMAP
    • Ange ditt namn eller företag
    • I E-post, ange din e-postadress du skapade med Webnode
    • Inkommande serverinställningar: mail1.webnode.com eller mail2.webnode.com
    • Inkommande användare är din e-postadress du skapade med Webnode
    • I Lösenord, ange lösenordet för e-postkonto du skapade med Webnode
    • Utgående serverinställningar: mail1.webnode.com eller mail2.webnode.com
    • Utgående användare är din e-postadress du skapade med Webnode
    • Ange lösenordet för din webbmejl igen

7.  Slutför inställningarna genom att klicka Fortsätt. Det kan ta ett par minuter för din iPhone att spara dina inställningar.

E-postklienten är nu synkad.

• iPhone väljer automatiskt port 587. Denna port fungerar men vissa operatörer blockerar denna port och därför rekommenderar vi att du anger port 465 för SMTP-anslutning.
    • Om du använder IMAP ska inkommande serverport vara satt till 993. Om du använder POP ska det vara 995.
    • Standardinställningarna sparar en kopia av e-postmeddelanden på mejlservern. Raderade mejl, raderas helt efter 7 dagar.
    • Om du har en vidarebefordring av e-post aktiverad, kommer e-post inte att levereras till Webnodes webbmejl.