Lägg till HTML-kod i hemsidans sidhuvud

Denna artikeln beskriver hur man lägger till en HTML-kod i sidhuvudet på hela hemsidan eller en specifik menysida.

Lägg till en HTML-kod i sidhuvudet av hemsidan

Att lägga till en HTML-kod i sidhuvudet på alla sidor är möjligt med Premium Standard eller Premium Pro. I vissa externa tjänsters guider kan denna processen även beskrivas att lägga in koden mellan hemsidans taggar <head> och </head>.

1.  Klicka på INSTÄLLNINGAR.

2.  Gå till Hemsidan Inställningar och öppna Hemsidans sidhuvud och sidfot HTML och klistra in koden i den första rutan. Klicka sedan på Spara. Glöm inte att publicera hemsidan sedan.

Koden är nu inlagd i sidhuvudet på alla sidorna för till exempel aktivering av Facebook Pixel eller annan extern HTML-kod som du brukar. Om du vill lägga in ytterligare HTML-kod behöver du bara lägga in den under den redan existerande koden.

Lägg till en HTML-kod i sidhuvudet på en specifik sida

1.  Klicka på SIDOR.

2.  Klicka på den önskade sidan i menyn till vänster och öppna SEO-inställningar för sida.

3. Scrolla ner och klistra in koden i rutan Skräddarsydd HTML i sidhuvudet. Glöm inte att publicera hemsidan sedan.

Koden är nu inlagd i sidhuvudet på den specifika sidan för till exempel aktivering av Google Search Console. Om du vill lägga in ytterligare HTML-kod behöver du bara lägga in den under den redan existerande koden.

Lägg till en HTML-kod på ett specifikt ställa på hemsidan

Om du behöver lägga in en HTML-kod direkt bland hemsidans innehåll, till exempel för att visa en extern funktion så som nedräknare, bokningskalender eller liknande, vänligen följ instruktionerna här.